Search This Blog

Tuesday, May 4, 2010

Mina olin siin, Blind, Vanvittig Forelsket

Mina olin siin/I was Here (2006)

Enda en estlandsk film, skrevet av samme som lagde Klass (2007). Vi følger ”Rass”, tenåring som ”må” livnære seg på kriminalitet. Han ender fort opp i gjeld og annen faenskap, selv om han helst vil bare gå på skole og bli lege.
Greit nok produksjon, skuespillere, noe bra soundtrack hvis en ser bort i fra teknoen, og ellers en helt grei film. Ganske brutal til tider.

Karakter: 7/10


Blind (2007)

Tror ikke jeg har sett nederlandsk film før, men det får jeg gjøre noe med. Fin saktegående romantisk drama dette her. Meget godt skuespill, fine bilder og behagelig kameraføring. Filmen handler om en mor og en blind sønn. De er veldig rike, bor i et stort flott hus, men sønnen er ganske så ustyrlig. De må ansette en ny bokoppleser, og det blir den stygge Marie – albino, rundt 30-40 år, med arr i ansiktet. Marie får styr på Ruben (den blinde sønnen) og det danner seg snart varme følelser mellom dem. En dag får Ruben anledning til å ta øyeoperasjon og Marie frykter at han ikke vil like henne når han kan se hvor stygg hun er. Handlingen tar plass i – ja, jeg tipper rundt 1900.

Karakter: 7,5/10


Vanvittig Forelsket (2009)


Dansk film om ”Daniel” en dyktig pianospillende tenåring som forelsker seg i en smukk pige. Det ser ut til å gå ganske bra, helt til Daniel får vrangforestillinger om at kjæresten bedrar ham.
Mye bra soundtrack, vanvittig bra spilt, og nervegripende. På imdb har den kun 74 stemmer og gj.snitt på 6,5/10, men jeg tipper det vil stige etter litt tid.

Karakter: 8/10

No comments: