Search This Blog

Friday, May 7, 2010

Hallam Foe, Nije Kraj, Red Riding, Slovenka

Hallam Foe (2007)

Hallam Foe, en 17-18 år gammel gutt bor i en trehytte og spionerer på folk og familien sin. Moren døde for et år siden, og han er overbevist om at farens nye kjæreste har en finger med i spillet. Han rømmer til Edinburg, får seg jobb og forelsker seg i en som ligner på moren.
Her har du handlinga. Ellers er filmen full av bra soundtrack (jeg ble særlig overrasket da jeg hørte Quickspace), bra bilder og bra manus. En skikkelig fin film!

Karakter: 8/10


Nije Kraj (2008)


En kroatisk krigsveteran, Martin, jakter på en serbisk pornoskuespillerinne, kjøper henne fri fra en pimp og tar med seg henne hjem. Hvorfor/hvordan han kjenner henne, er det filmen dreier seg om heretter. Mye bra kameraføring og bilde, greit skuespill, fin dame. Dessverre stopper spenningen sånn litt over halvveis i filmen. Ved hvert 2.minutt hører vi gauling som en del av soundtracket og det er litt slitsomt.

Karakter: 5,5/10


Red Riding - In the Year of Our Lord 1980 (2009)

Britisk krim regissert av James Marsh (Man on Wire). ” Police corruption interferes with the search for a killer in Yorkshire, England. Based on David Peace's novel "Nineteen Eighty".”
Bra produksjon og skuespill. Ikke sånn superdrivende, men grei spenning. Slutten var vel ganske overraskende og kanskje en smule kort? I ettertid ser jeg at dette er den siste delen av en triologi, og at jeg kanskje burde ha sett første og andre del først…

Karakter: 6,5/10


Slovenka (2009)




Studenten Aleksandra, 20ish, tyr til prostitusjon for å skaffe seg penger. Hun må rømme fra pimper, lyve til sine nærmeste og livet er kjipt.
Meget bra produsert, bra skuespill og heldigvis ikke tvers gjennom blodtrist, noe jeg kanskje hadde forventet da jeg leste hva filmen handlet om. Det er så vidt noen lyspunkter i filmen. Litt for tynt plott. Den beste scenen er avslutningen hvor Aleksandra går ut fra en konsert, lener seg mot en vegg, røyker, og synger lavt til musikken.

Karakter: 7/10

No comments: