Search This Blog

Tuesday, May 18, 2010

JCVD, Eldorado, Felon, REC

JCVD (2008)Jean-Claude Van Damme… Artig film dette her, om et bankran hvor denne fyren blir involvert i.
Skikkelig kult plott, bra spilt, bra bilde, bra klipping. Jean Claude spiller altså seg selv. Mye kul trivia for denne, bl.a. improviserte scener.

Karakter: 8/10
Eldorado (2008)Finfin liten perle denne belgiske filmen! Den bør få mer oppmerksomhet. Yvan, spilt av regissøren kommer hjem og finner en innbruddstyv som gjemmer seg under senga hans. De snakker, og blir Yvan hjelper tyven med å komme seg hjem. Slik starter denne fantastiske roadmovien som er full av absurditeter, uforsigbare (åssen staves dette ordet?) hendelser, passende soundtrack, godt skuespill og fine symboler.

Karakter: 9/10


Felon (2008)


Tøff fengselsfilm dette her. Wade Porter (Stephen Dorff) blir dømt til 3 år etter å ha drept en innbruddstyv, og vi følger det tøffe livet hans innenfor murene. Skuespilleren er ny for meg, og jeg synes han kler rollen godt. Val Kilmer er også med, uten at jeg klarte å kjenne ham igjen.
Spennende plot.

Karakter: 7,5/10


[REC] (2007)Whoa! Det er lenge siden jeg har sett en så skummel film som dette. En spansk tv-reporter og kameramann blir med noen brannmenn ut på et oppdrag, som viser seg å bli et helvete. Der har du plottet. Her får du en blanding av The Blair Witch Project, Paranormal Activity og Besatt (svensk). Filmen er mest ekkel i starten, deretter blir du liksom litt mer vant med goreeffektene. Mange steder begynner jeg kanskje å lure på hvorfor kamerateamet gjør som de gjør, hvorfor de absolutt må filme her og der, liksom som om de ikke tenker på faren for å bli angrepet… Det må kanskje være sånn, for at seeren skal få se det skumle.

Karakter: 8/10

No comments: