Search This Blog

Saturday, January 2, 2010

Filmer jula

The United States of Leland (2003), Regi: Matthew Ryan Hoge

Tja, hva skal jeg si om denne filmen? Jeg så den ferdig. Den hadde to låter av Pixies med i filmen, riktignok helt i starten, slik at man tenker ”oi, fett soundtrack, denne filmen må være bra”. Dessuten kjente skuespillere som Don Cheadle og Kevin Spacey. Greia er at filmen handler om en gutt som har knivstukket en tilbakestående gutt, og havner i fengsel, og så skal Don Cheadle karakteren skrive bok om ham. Det er litt for mange karakterer som følges i filmen, noen irriterende plothull, …

Karakter: 5,5/10


Fido (2006), regi: Andrew CurrieEn veldig annerledes type zombiefilm. Her holdes zombiene i sjakk ved at de har slags halsbånd som gjør dem fredelige. Folk har zombier som tjenere, og den vennløse gutten Timmy får plutselig en god zombievenn som blir kalt ”Fido”. Artig film dette her. Veldig mørk humor. Bra skuespill, original, morsom.

Karakter: 8/10

Brick (2005), regi: Rian JohnsonEtter å ha funnet ekskjæresten død, bestemmer Brendan (Joseph Gordon-Levitt, han ene fra 3rd Rock From the Sun) seg for å finne ut hvem som står bak. Veldig spennende, original film med kule replikker. Bildene er fine, bra skuespill – egentlig ikke noe negativt å si om denne filmen.

Karakter: 9/10


Vals Im Bashir (2008), regi: Ari FolmanFinfin animasjon som tar for seg invasjonen i Libanon i 1982. Noe langsomt til tider, men interessant og rørende.


Karakter: 8/10


De ofrivilliga (2008), regi: Ruben ÖstlundMed stillestående kamera følger vi 5 uavhengige historier i Sverige. Kult konsept, svært bra skuespill som gjør noen av scenene ganske pinlige. Etter å ha sett filmen måtte jeg tenke en del. ”Hva handler filmen om?”. Gruppepress er kanskje et av stikkordene. Fine bilder, interessante hendelser.

Karakter: 8/10

No comments: