Search This Blog

Tuesday, March 16, 2010

Sommer Vorm Balkong, Lebanon, Requiem, Lesbian Vampire KillersSatan så fin hun ene i denne filmen er. Hun minner om Emmanuelle Seigner i The 9th Gate. Filmen handler om hun og en annen dame, begge i 30årene, som leter etter romantikken i Berlin. Filmen er egentlig ikke så veldig spennende, men hun blonde får meg til å ville se filmen ferdig i alle fall. Filmen er helt grei. Bra skuespillere, og det er det.

Mørk, dyster og sterk krigsfilm som tar plass i den første krigen i Libanon, 1982. En ensom tanks og noen soldater har som oppdrag å søke gjennom en fiendelig by. Et enkelt oppdrag som viser seg å bli et helvete. Vi følger hovedsakelig de 4 soldatene i tanksen.
Det som er bra med filmen er at den ikke tar noen politisk side og den virker veldig realistisk. Visstnok var regissøren en av soldatene i tanksen. Denne filmen burde definitivt vært mer kjent.

Sterk, gripende film om en 21 år gammel jente som lider av eksorsisme. Så en ganske annerledes eksorsismefilm, dette her. Visstnok bygger det på en sann historie. Sandra Hüller som spiller hovedpersonen gjør en svært god jobb, det er dessuten bra soundtrack og bilde, noe tyske filmer veldig ofte har. Absolutt ingen solskinnshistorie, men ikke like brutal som Breaking The Waves (den minner på en måte litt om den filmen).

Etter å ha lest en anmeldelse om denne i Filmmagasinet, hvor det sto at den var i samme stil som Robin Hood kjemper i strømpebukse og fikk terningkast 5, hadde jeg høye forventninger. De innfridde ikke en dritt. Det er mulig det var meningen at skuespillet skulle være råttent, men jeg skjønner ikke hvorfor. Det var ikke morsomt. Vitsene generelt var dritdårlige. Det jeg så av filmen før jeg ga den opp og begynte å spole, i håp om å se noen bra lesbescener som ikke kom, var slitsomt og kjedelig. Ga opp etter 20 min.

1 comment:

Anders said...

Sterk, gripende film om en 21 år gammel jente som lider av eksorsisme - Man lider vel ikke av eksorsisme, heller av at man er besatt av en "demon". eksorsisme er vel selve ritualet, eller demonutdrivelsen.

Holy fuck that's bad dude! (med dobbel betydning) mohhahahaha