Search This Blog

Friday, September 25, 2009

Nepal reisedagbok del 2


28.08.09
Glemte å nevne at natt til i går så hadde jeg en diger bille på dyna. Det var creepy.
Jeg merker at jeg blir irritert over småting. Fra etter frokost av har jeg mast på gruppa om å gjøre seg klare slik at vi kan ta en liten gåtur. Nå har det gått to timer fra frokosten. Vi har vasket tøy, fått nytt sengetøy med en pusekatt på. I sted spurte jeg Ole om han var klar til å gå tur. ”’Ja”, sa han. ”Skal bare på do og pakke sekken.” Da er man ikke pr definisjon klar, spør du meg.
Omsider når Ole er klar tar det ytterligere ti-femten minutter før Sahar er klar. Da hun blir klar, må vi vente 5 min på Idun.
Sånne ting kan gå meg på nervene, men jeg gidder ikke å mase på dem. Det kommer det ikke noe godt ut av. Vi har dessuten hele dagen på oss…

Begynner å irritere meg litt over Sahar. Hun er negativ til nesten alt og så har hun en del sider jeg ikke liker i lengden:
- ved kortspilling: dårlig vinner/taper. Sta spiller. Tror hun kan bedre kortstrategi enn meg.
- Bedreviter: uansett hva jeg sier føler jeg hun skal rette, ha det siste ordet.
- Kan være ganske frekk i kjeften dersom jeg kommer med en liten, uskyldig tull.
- Altfor skravlete.

Hun har også mange fine sider altså.

Vi har tv på hotellrommet, men tvsignalet på den internasjonale filmkanalen er ganske varierende. Det suger balle når signalet er råttent når Resident Evil kommer på. Dårlig film, men for en fantastisk sexy dame hun derre Milo Jovovich er. Satan!
Idun mistet skoene sine i dag. Noen tok dem mens vi gikk tur tidligere i dag. Hun virker jævlig irritert over det, noe jeg skjønner godt. Det var Campersko til 1200 kr og i følge henne ute av produksjon. Jeg har selv hatt Campersko: svart skinn med røde lisser, favorittskoene mine, gikk med dem i 2 år for da var de altfor utslitte.
Ole begynner å bli mer og mer zombie. Stilligere, ler av rare vitser, ler med rar latter, har fjerne ansiktsutrykk, fjerne øyner.

29.08.09
Vi gikk tur i dag, Ole, Idun, Suresh og meg. Kanskje ingen bombe at Sahar ikke ble med. Satan, for en tur! 3 timer ned og 4 timer opp. Satan så slitsomt og satan så solbrente vi ble. Jeg ble knallrød i nakken, fjeset og armene, og de andre ble det også. For å avslutte lørdagskvelden drakk jeg 2 x 0,625 ml med Tuborg Gold og kjenner rusen så vidt. Ole er borte (mentalt) akkurat nå, Sahar betatt av Titanic, Idun strikker mens hun ser på filmen. Jeg, kanskje litt borte jeg og. Gruer meg til i natt og morgen: kommer til å være stiv, støl, solbrent og jævlig. Sahar er litt våt i øynene pga Titanic. Jeg blir våt i øynene av filmer som Breaking The Waves og Dancer in the Dark.

30.08.09
Pga solbrenthet og stølhet i kroppen gjorde jeg og Ole nesten ingen ting i dag. Vi lå i senga, leste, så på tv, sov og gikk bortt til Slesken (restaurant med servitør som ser litt slesk ut), kjøpte tomatsuppe med egg i.
Ellers gjorde vi ikke så mye. Vi spilte Gruble på kvelden. Sahar begynte å klage over spillet, noe som irriterte meg litt.

31.08.09
10 dager igjen til vi reiser fra dette hølet. Alle i gruppa teller ned med sin måte. Ole: ”1 uke og 3 dager…”
Men at det blir 1. september i morgen virker som en lettelse. Snart skal vi vekk. Det kan virke som om det er et helvete her. Det er egentlig ikke det altså. Men det er altfor lite å gjøre her, altfor lite variasjon av mat, støyende, skittent og vi begynner for alvor å savne moderlandet, Norge!
Jeg sendte mail hjem i dag hvor jeg ”bestilte” forskjellig mat til den dagen vi kommer hjem. Spaghetti og kjøttdeig, med bløt, fersk, smeltende sjokoladekake til dessert.
Vi er fortsatt solbrente og støle. Så såre at vi bærer sekken i hendene istedenfor på skuldrene. Jeg dropper jakke, da den legger akkurat slik vekt på skuldrene at det gjør vondt.

01.09.09
Yes! Endelig september. Det betyr 9 dager til vi reiser fra dette hølet. Eller om en uke så er det kun to dager før vi reiser.
I dag våknet jeg opp med rennende nese og sår hals. Dro på skolen og tok SU fram til lunsj, da jeg følte meg dårlig nok til å dra tilbake til hotellet og slappe av. Det var egentlig en lettelse fordi jeg begynte å bli jævlig lei av å retinoskopiere. Når jeg lukket øynene så jeg retinoskopirefleksene i mørket liksom. Jeg dro hjem til hotellet og døste av.
Jeg sov ikke noe da men, fordi det er altfor bråkete:
- hunder bjeffer
- folk harker høyt og spytter
- tutende biler
- musikk fra folks mobiltlf eller bilstereo
- folk på hotellet som snakker høyt

Men det kan være digg å ligge i senga for det. Jeg leste i The Beach, som jeg holder på å lese ferdig for 4. eller 5. gang. Satan, så bra den boka er. Jeg tror jeg liker den så godt fordi jeg kjenner meg så godt igjen i Richard, hovedpersonen. Jeg tror det er det som gjør at jeg liker Catcher in the Rye og Tormods Hauglands Under så godt også. Kjenner meg igjen så godt i hovedpersonen.
Nesa renner konstant så jeg stapper meter med meter av papirlommetørklesneiper inn i neseborene.
Det fine med å være syk er at folk er ekstra snille med deg. Ole kjøpte kald pepsi + 2 små potetgullposer til meg (fra Tjukken), Sahar kjøpte halstabeletter og ga meg to medbrakte rett-i-koppen-poser, Idun var ekstra hyggelig i stemmen og sa god bedring.
Jeg vet jeg ikke er sånn supersyk akkurat, tviler på at jeg har feber, så jeg prøver å hoste og harke litt ekstra når gruppa er med meg. Jeg vil ikke at de skal tro at jeg faker. Altså, jeg faker ikke, men jeg har alltid vært sånn at jeg hoster eller harker ekstra når jeg har vært hjemme fra skolen fra tidlig alder. For mamma er sånn at dersom du ikke er skikkelig syk skal du på skolen. Derfor er det kanskje instinkt som får meg til å ”yte litt ekstra” hosting når andre er til stede.
Problemet med den digge pepsien Ole ga meg er at jeg må tisse sånn hvert kvarter. Det irriterer meg en masse. Noen tisser noen ganger om dagen; jeg tisser utrolig mye.

Å se på tv her er litt håpløst. Det er en filmkanal hvor det går brukbare filmer, men svært ofte er mottaket helt ræva. Ellers er det BBC World News. Ole liker den kanalen. Jeg kan se på den i 10 min og så blir det grisekjedelig. De har også National Geographic med indisk stemme. Det kan funke i 10 min det og. Ellers kan en se på dette:

- en skallete fyr i oransje kappe som preker i en mikrofon
- en svært hårete fyr i oransje toga som også preker. Ser ut som om han sitter i et gudshus.
- Indisk såpeserie
- Indiske c-filmer
- Cricket
- Indisk musikkvideoer
- Tåpelige reklamer

Men jeg fant ut noe morsomt med tven i dag. Inne på menyvalget kan jeg velge game: start game og da får man spille Space Invaders.
Hahahaha.
Jævlig kult konsept. Burde vært sånn på alle tver, kunne spilt snake og andre simple spill.

02.09.09
En uke til siste dag til avreise!
Satan, en skal ha et godt sovehjerte for å klare å sove fra kl 11 til 08. I natt bjeffet hundene kontinuerlig i flere timer. Jeg skulle ønske en av de tutende bilene kjørte dem ned. Kanskje slem tanke, men satan så irriterende det er å høre på bjeffene når du vil sove.
Jeg og Ole fikk lattis i går kveld. Vi begynte plutselig å uttale synsprøvebokstavene slik elevene på skolene her gjør: Jeff (F), Zett (Z), Jetz (H), Dee! (D), Jenn (N) osv.
Jeg tror jeg gjorde Sahar litt sur i går. Vi satt og så på en elendig romantisk komedie som faktisk var bittelitt kul i starten, ”Waitress”, og så sa jeg ting som ”åh herregud, slutter ikke filmen snart?!” osv. Idun var og med på dissinga og da filmen var over gikk Sahar uten å si noe.

Syk i dag, så ble hjemme på hotellet. Det var sykt kjedelig. Jeg så deler av noen kjedelige filmer, fikk med meg BBC World News, og så et slangeprogram om kongekobraen dubbet på National Geographic. Det var hyggelig når gruppa kom hjem fra skolen.
Litt senere spilte jeg sjakk med Madhav, broren til fyren med sjappa med internett, rett utenfor hotellet. Han vant første game etter 5 sekunder, men så vant jeg det neste.
Jeg, Ole og Madhav spiste middag på restaurant nr 2. Suppa var grisesterk, som maten pleier å være. Ole skulle ut å ta seg en røyk og ble snakkende ute med en litt innpåsliten tjukk fyr.

03.09.09
6 dager igjen til reisedagen.
Nesten hver gang Ole går ut for å ta seg en røyk møter han på noen gærninger. I dag møtte han på Barat, kompisen til Madhav – broren til internettfyren. Barat var også med tilstede under sjakkspillingen min i går. Det eneste jeg stussa litt på ved ham da, var at han tok meg på låret, kneet, leggene av og til.
Uansett, Ole møtte ham i gangen utenfor hotellrommet. Først prata de om alt mulig, hvor en er ifra, hva en gjør osv.
Ole var ferdig med røyken og skulle til å gå, men Barat holdt ham igjen i hånda.
”No, no, dont go”, sa han.
Så Ole satte seg ned igjen.
”You have a girlfriend?” spurte B.
”Yes”.
”Have you had sex with many girls?”
”Um, about ……….”
Fyren så imponert ut.
”You like oralsex?” sa han lavt med stirrende øyne.
”Yes, but only with girls”
Ole ble kanskje litt redd og bestemte seg for å prøve å gå på nytt. Det gikk bra denne gangen, men gærningen så plutselig veldig lei seg ut.

Jeg følte meg noenlunde frisk nok til å dra på skolen i dag, hvor jeg MEM-retinoskopierte ca. 60 elever. Vi tok 60 SU på 3 ½ timer – ganske imponerende spør du meg.
Det regnet mye denne dagen og det var fuktig og kaldt.
Så gufselig at vi ikke ville være på skolen mer etter lunsj – heller dra hjem til hotellet og legge oss. Vi sov til 18:30 og bestemte oss for å sjekke internetten. Jeg sa til Ole at jeg vedda en tier på at Sahar og Idun satt der. Det gjorde de også. Hver gang vi skal sjekke internetten sitter de der. Det er ikke så mye annet å gjøre her egentlig. Jeg skulle ønske det var en i gruppa som elsket å spille kort (som ikke var dårlig taper/vinner) eller reisescrabble som jeg har med meg, eller andre tankespill. Jeg prøver å få med folk på tankespill hver dag. Spillet går ut på å tenke på en ting, begrep, person – hva som helst, så skal de andre stille ja/nei spørsmål. Ole hadde en svært vanskelig en i dag. ”Knapp” var tingen. Men han er litt dårlig i spillet, i å komme på gode spørsmål så han blir fort lei, og sier at han ikke vil spille.
I morgen tenker jeg skal spørre Idun om hun har lyst til å spille scrabble på nynorsk. Hun er nemlig et nynorskmenneske. Jeg elsker ikke nynorsk, men jeg kan det bedre enn nogenlunde, og er dessuten ganske proff i scrabble, så det går bra.

04.09.09
5 dager til avreise.
I dag var det kun meg og Ole som dro på skolen. Både Idun og Sahar var syke. Enda det virket som flere, tok vi 25 Su fram til lunsj, og stoppet der. Det var et kulturprogram på skolen med dans til musikk og skuespill som vi absolutt måtte få med oss. Jeg fikk ikke med meg noe av skuespillene da jeg var busy med SU, men Ole fikk det med seg. Stakkars Ole: Um spørte om han ikke kunne gå å ta bilder av innslagene og da han gjorde det ble han ”fanget” av lærerne på skolen. De vinket ham til seg, ba ham sette seg og pratet dårlig nepalee-english med ham. Etter hvert av de forskjellige innslagene spurte de ham ”What do you tink?” hvor Ole løy og sa ”very good”.
Jeg fikk med meg dansen: bra utført dansing, til ubehagelig musikk av elendig lydkvalitet.
Etter skolen dro vi til sentrum med Suresh og Um, kjøpte 12 x 0,625 l Tuborg Gold til 1700 rup. Jeg og Ole skal nemlig drekke i dag!

05.09.09
4 dager igjen…
Jeg og Ole kom i fin form i går. I hvert fall jeg. Selv etter kun 3 flasker. Jeg kom i toppform. Og når jeg er i toppform innbiller jeg meg selv om at jeg er mye morsommere å være med. Sahar og Idun ble i alle fall på rommet vårt til midnatt, så litt artige må vi ha vært!
Tuborgen er god selv om den er lunken, det er bra.
I hele dag har det regnet, og resultatet av det er at vi har vært inne på hotellet hele tiden. Vi så på War Games, en film Suresh også ble hektet på. Første halvtimen var spennende, deretter var det masse jalla, sånn det pleier å være. På lunsjen i dag fikk jeg den beste risen jeg hittil har fått. Fried rice whith chicken and vegetables.
Jeg har lagd rundt 5 tegneserier, Ole ler sykt av dem, Sahar og Idun skjønner dem ikke.
Jeg prøver å få med Ole på hva som helst: kort, slagskip (jeg lager brettet), tankespill +++, men han vil bare sove.
Jeg vil derfor prøve å rangere topp 23 sanger fra mp3spilleren min på denne turen. Jeg prøvde å rangere sangene, men det ble for vanskelig. Topp 5 er i alle fall:

1. Holler, Wild Rose – Holler, Wild Rose
2. Ostinato – Goal of all Believers
3. Betchadupa – Feed the Dogs
4. Modest Mouse/764 – Hero – Whenever you see it fit
5. The Dolly Rocker Movement – The Only One

Ellers, urangerte:
- The Dolly Rocker Movement – In my mind…
- Soundpool – Do what you love
- The Asteroid #4 – Belong
- 764-Hero – Left Hanging
- The Meeting Places – track 9
- The Black Hollies – eyes of merm…
- The Big Sleep – the big guns
- The Asteroid #4 – She’s all I need
- Soundpool – wide awake in dreamland
- Mannequin Men – WTF LOL
- Io Echo – Stalemante
- Io Echo – I’m on fire
- Hot Springs – Tiny Islands
- Burning Brides – your nation will die
- George Dorn Screams – call me
- Jacob – lonesome
- Human Bell – Hanging from…
- Benny Crespo’s Gang – Next W.
Etter middag spilte vi fantasi etter min ide (selvfølgelig). Jeg og Idun var på lag mot Sahar og Ole. De vant med 1 poeng, sikkert fordi vi skrev lettere mimeting enn dem. Mulig jeg er dårlig taper nå. Etter spillet gikk jeg og Ole ut for å ta en røyk. Tidligere på dagen hadde vi sett et filmteam entre hotellet, og nå var en av filmgutta utenfor i samme ærende som oss. Jeg spurte han om han var en av filmgutta og en halvtimes samtale var i boks. Dette var en svært snakkeglad fyr, som heldigvis snakket forståelig engelsk. Hyggelig var han også. Han var her for å lage dokumentar om konfliktråd e.l., det var litt uforstående. Snart ble temaet politikk hvor Ole er god til å stille gode spørsmål. Jeg er mer en lytter. Jeg åpner ofte samtaler, men blir ofte den som lytter mest.
Det var en bra kveld, uten tvil!
06.09.09
Vi dro til en ny skole denne dagen, 5 km unna hotellet. Vi tok derfor en slags taxi. Skolen var mer åpen enn den forrige, og folk i gruppa likte seg godt der. Da vi skulle rullere litt på postene fikk Sahar nesten viljen sin igjen. Hun mente at siden hun har vært inne og oftalmoskopiert alle de andre dagene fortjente hun å ta CT ute. Det hun ikke kom på var at både jeg og Idun også har vært inne og arbeidet. Kun Ole har vært ute.
Så ga Sahar seg og sa at jeg og hun kunne dele på CT og retinoskopi, noe jeg syntes var en god ide. Jeg foreslo at kanskje Idun skulle være med på delinga, for hun har vel ikke lyst til å holde på med ret og MEM ret hele tiden hun?
Vel, uansett fikk jeg viljen min denne dagen, vel fortjent spør du meg.
Utrolig nok lot Sahar meg være ute hele dagen for å ta CT. Været var fint så det var knall. Batti hadde sin VA og akk post ved siden av meg og vi prata litt. Skulle gjerne ha pratet mer, men hun er ikke så flink til å kommunisere på engelsk. Verken fram eller tilbake. Da skoledagen var over ble jeg litt irritert på de andre (men viste det ikke) da de ikke gadd å hjelpe til med å bære inn stoler og bord som sto på postene ute.

Senere i dag ble Ole fanget inn i en samtale igjen! Han gikk ut på balkongen for å ta seg en blås, og en nepaleser satte i gang med å prate om seg selv. Visstnok snakket fyren dårlig uforståelig engelsk, men repeterte seg selv flere ganger slik at Ole skulle forstå. Han snakket om at han hadde studert i Nederland, fått tilbud om å spise hestepølse (ville ikke det), om at han hadde truffet et annen nepaleser på flyplassen i Nederland, drømmene og reisene sine. Drømmene; han hadde fortal om at om det var en slange med i drømmene, så betydde det at noe positivt ville skje. Så var det en drøm han hadde om at han hadde lagt søkepapirer til en norsk skole i et skap, og det hadde vært en slange i det skapet.
Og så hadde mannen glemt å sende inn søknadspapirene i tide og han hadde drømt om skapet igjen, og slangen var død. Da han fortalte Ole dette lagde han en grimase som om han var den døde slangen.
Ole prøvde å komme inn i samtalen flere ganger, men fyren lot ham ikke. Noen folk lar deg aldri komme inn i samtalen deres.
Etter rundt en time kom Idun og reddet ham fra monologen til mannen.

Vi spiste middag på Slesken i dag og da Idun og Ole satte seg ned ble jeg frustrert over at jeg fikk dårlig bordutsikt igjen. Jeg tryglet og ba Ole om å bytte plass med meg, sa at han alltid får de gode plassene (han fortalte tidligere en gang at han tidlig planla hvor han ville sitte når han kommer inn i en restaurant/kafe etc.). Til slutt ga han seg og byttet plass med meg.

07.09.09
Vi drar i morgen! Nye planer.
Derfor har gruppa vært svært så positiv i dag. Vi hadde midlertidig en liten krangel på kvelden. Den skal jeg komme tilbake til.
Vi dro på skolen og det var et fryktelig regnvær. Jeg, Batti og Um ble plassert i en annen bygning og SU gikk i ett. Jeg prata mer med henne, viste fram bilder til hverandre osv. Jeg tegnet tegneserier mens jeg ventet på de neste personene.
Deretter hjem, spiste og krangel: Vi gjorde opp for oppholdet på hotellet: 39 000 rup for 16 dager inkl. mat, tips o.l. som er ca 4300 NOK.
Etter hvert begynte vi å diskutere om det var rimelig at jeg og Ole hadde brukt fra fellespengene til å kjøpe øl. Vi hadde brukt ca 2000 rup til sammen, kanskje mer. For vår del var ikke 2000 rup all verden å betale fra egen lomme, men så kom vi på at Sahar og Idun flere ganger hadde kjøpt epler og granatepler til rundt 1000 rup. Sahar mente at det var greit siden var frukt og vi hadde kjøpt øl. ”Det er vel faen meg det samme”, mente jeg og Ole. Idun var faktisk også litt enig. Om en bruker penger på øl eller frukt eller potetgull bør det være det samme.
Det virket litt som om Ole hadde fått nok av Sahars stahet denne kvelden (selv om hun hadde vært snill med ham og kjøpt en ny boxershorts, da han ikke hadde noen rene igjen). Han kom på et annet viktig faktum: Sahar hadde ofte kjøpt mer mat ute enn oss, fordi hun ikke hadde vært fornøyd med maten: for sterk, egget i suppa ikke lenge nok kokt, rar smak +++ - forskjellige småting.
Etter den påstanden ble Sahar stille i noen sekunder, og sa til slutt ”Okey, jeg gidder ikke å diskutere lenger, ta tilbake pengene deres (vi hadde lagt fram en tusenlapp)”.
Måten hun sa det på var ”jeg har fortsatt rett. Dere er så jævlig teite, gniene. Faen, dra til helvete!”. Vi tok ikke tilbake pengene, men lurte på om vi ikke skulle betale litt mer. Sahar kan være litt skummel av og til…
Tidligere i dag, under frokosten, så kom jeg i snakk med gærningen Ole snakket med i går. Da Ole kom inn til frokosten, så gærningen på ham og sa ”oh, I thought you were Ole” (pekende på meg) og Ole svarte ”All white people look the same”. ”Yeah, thats true”.

08.09.09.
1 dag igjen til… bursdagen min!
Vi dro mot Dhangadhi tidlig i dag, og måtte slite gjennom den forjævlige bilturen atter en gang. Gjennomsnittfarten var 30 km/t pga av jævlig vei og jævlige svinger. Madhav spydde to ganger. Vi kom til Dhangadhi omsider, dro inn til Geta Eye Hospital av en eller rar grunn for å lempe av bagasje, for vi skulle jo inn til byen for å endre på flybilletten til Katmandu og for å spise på Bells Cafe, en restaurant vi spiste på en gang i den første uka vi var der. Vi kom oss på veien inn til sentrum igjen, kjørte lenge litt her og litt der, hvor vi til slutt stoppet og Um sa ”Hotel” og pekte på et hotell. Um var egentlig helt ubrukelig. Han forsto svært lite engelsk og klarte ikke følge ordrene til Suresh. Hva tenker Suresh med?
Vi fikk Um til å ringe Suresh og så ordnet det seg; vi fant reisekontoret, skiftet flydato. Deretter kjørte vi til Bells, hvor jeg og Ole bestilte pizza som var sånn helt ok. Da vi hadde spist ferdig hadde leiebilen (som vi hadde leid for en dag, og som spilte forferdelig musikk og hvor sjåføren var skikkelig slesk) kjørt. Vi gikk derfor temmelig irriterte gjennom byen for å finne ny transport til sykehuset. Da vi fant en fant Sahar plutselig ut at hun – vi skulle være igjen i byen i et par timer for å shoppe. Jeg og Ole ble mektig irritert, Idun stilte seg nøytral og Um skjønte ikke en dritt. Hadde jeg, Ole og Um dratt der og da er vi sikre på at Sahar hadde blitt gæren. Med alt maset og diskusjonen som fulgte etter mellom meg, Ole, Sahar, noen masende taxifolk og Um som ikke forsto noen ting, begynte jeg å blø neseblod. Sahar skal alltid få viljen sin, ellers klikker hun.
Vel, litt senere fikk jeg og Ole nok, og klarte å komme oss hjem.
Vi så på film, bl.a. Vacancy som var en skikkelig grøssende skrekkfilm. Vi hilste også på Kissor og sa takk for sist.

09.09.09
Fin dato og fin dag.
Kissor overrasket meg med gave fra ham og Batti, pluss en gave han overrakte meg fra Maya. Jeg ble stum. Det var to kule bilder til å henge opp på veggen. Ganske artige bilder. Jeg synes det var litt rart å få gave fra dem, vi har jo ikke akkurat hengt sammen så mye akkurat. Og Maya da?
Maya hadde forlatt sykehuset da jeg fikk gavene, men jeg kommer nok til å se henne i morgen. Gruer meg litt til det egentlig.
Ellers solte vi oss en del i dag, så på film og lå i senga. Fikk noen gratulasjoner på sms. Skulle sjekke internetten, men den funka ikke. Men noe annet morsomt skjedde: jeg satt på datarommet (med daten på), og Sahar og Idun kom inn på rommet.

Jeg: internetten funker ikke.
Sahar (ser ikke noe lys på kabinettboksen): men dataen er ikke på.
Jeg (tenker: Hun ser jo på skjermen at dataen er på! Diverse snarveier på skrivebordet osv. Jeg skal lure henne skikkelig): åja, der sier du noe! Det er visst bare skjermen som er på.
Sahar trykker på av/på knappen på pcen og den skrur seg av. Lyset på skjermen er på. Sahar tenker at stikkontaktenknappen (knapp til å skru på strømmen på stikkontakten) er av og skrur av den også – nå slukker skjermen seg også. Jeg ler masse.
Bursdagen ble en bra dag.

10.09.09
Nepals beste måltid ble inntatt i dag.
Jeg fikk sagt takk skal du ha til Maya. Jeg tok henne i hånda.
Vi er ett skritt nærmere Norge.
Jeg har drukket 2 x 0,625 l med nepalsk øl, to kopper fantastisk kaffe – likevel føler jeg meg smågretten når jeg er sammen med gruppa. Jeg har lyst til å drikke meg full og/eller røyke noen bønner. Jeg har lyst til å sjekke opp backpackere, og få meg et saftig knull eller to. jeg har lyst til å sjangle og snøvle.
Tilbake til middagen – vi spiste på en restaurant like ved hotellet. De fleste av servitørene var døve. Jeg og Ole bestilte pasta carbonara og saaaatan så godt det var!
Forresten, møtte en norsk jente på det lille flyet (det miste flyet jeg noen gang har flydd med, det tok kanskje 15 personen) fra Dhangadhi til Katmandu.
Vi gikk rundt og shoppet (ikke jeg da). Ole gikk inn i alle fjellmerkebutikkene: North Star Face (?), Hard Mountain (?) osv. Sahar gikk inn i alle skjerfbutikkene, Idun halvveis interessert, jeg 5 % interessert. Sahar rakk å kjøpe jævlig mange skjerf. Ole kjøpte t-skjorte og en vest, Idun t-skjorte og et eller annet. Jeg kjøpte skulderklaffer med majorstjerner på.
Jeg og Ole planla å dra ut på pub/bar i morgen. Det gleder jeg meg til. Jeg gleder meg til å flørte med jenter igjen. Både jeg og Ole har lest The Game på denne turen og jeg har funnet ut at jeg har dratt ”negger” uten å vite det egentlig. Ole sa noe litt fint i går: ”hadde du fått litt bredere skuldre og fastere mage hadde du blitt en babemagnet”. Jeg tok det som et komplement.

11.09.09
I dag tok vi en sight-seeing rundt om i byen. Vi møtte Madhav på hotellet kl 9 og han fikset en van til oss for 3 timer for en billig penge. Sahar var jævlig forbanna på ham fordi han hadde sendt henne meldinger av den romantiske typen på facebook, dessuten skrevet kommentarer som ”sexy” under bildene hennes. Det er kanskje å forvente når man legger ut ”pose-bilder” av seg selv på FB. Sahar slettet alle kommentarene og friendshippet til Madhav. Ole tok det opp med ham i dag, og ba ham kanskje om å slutte, da Sahar har en datter og er forlovet. Vi diskuterte det litt under frokosten, det må å få slike meldinger fra det motsatte kjønn. Jeg og Ole hadde ikke noe imot å få sånne meldinger. Madhav unnskyldte seg for Sahar, men hun er fortsatt like forbanna.
Uansett, sightseeingen var bra. Vi så et vannvittig tempel med tøffe bygninger, hørte norske turister, kjøpte turistsuvenirer (Sahar og Idun). Deretter kjørte vi mer rundt i byen. Så bli vei lei (etter 3 timer) og ville på kjøpesenter. Senteret var dritkjedelig, dyrt, lite kult, men: kjølig og lite mennesker. Sahar kjøpte seg noen sko.

Vi kom hjem, la oss og hvilte. Klokka 4 ville Sahar og Idun ut igjen og shoppe. Vi hadde avtalt å møte Madhav, men siden jentene var så gira på å shoppe, klokka var over 4 og Sahar fortsatt hata Madhav, dro jentene mens vi tok en røyk og ventet på kompisen vår.
Han kom omsider og vi brøyta oss gjennom slitsomme, trafikkerte veier med butikker i alle retninger.
Etter en del slit satt vi oss ned og drakk cola. Jeg spurte Madhav om han visste om steder jeg kunne få kjøpe DVD-er av den erotiske sorten. Han hadde muligens en kompis. Etter colaen lette vi mer etter jentene, men fant dem ikke. Jeg og Ole spiste akkurat det samme vi spiste i går, på akkurat samme restaurant og det var like godt denne dagen. Ole fortalte at han følte seg litt syk. Som normale folk gradvis blir syk, ble Ole syk på entotre og humøret likedan. I en halvtime var det bare jeg som sa noe til jeg til slutt ga opp og vi ikke førte noen samtale. Omsider var det Ole som brøt stillheten, da han ba om regningen. Vi møtte Sahar og Idun senere den kvelden: Sahar hadde brukt 10 000 rup på forskjellig dritt. Bombe.

Jeg bestilte 2 øl i baren, drakk, spilte pinball på bærbare pcen til Ole og hørte på Daturah – Shoal. Satan så bra sang. Jeg og Ole skulle jo egentlig ut på byen, men det ble jo ikke noe av, siden Ole følte seg syk. Skuffende kveld.
1 dag igjen. Deretter snart Norge!

12.09.09
Siste dag i Nepal. Har litt vondt i magen. Har hatt 2 netter med løs mage, og har derfor tatt imodium som muligens har ført til hard mage. Sahar var til stor hjelp i dag. Hun hjalp meg med å kjøpe 6 kasmirskjerf til ca. 500 NOK. Jeg kjøpte også Nepal t-skjorter og en gatesuvenirting som er av stål som du kan omgjøre til mye forskjellig: ball, blomst osv.
Skal snart ut å spise.
Sitter og hører på Jacob, postrock fra New Zealand som ved første gjennomlyttinger hørtes litt kjedelig ut, men som nå er ganske bra. Mange postrockband er slik. En må bare ha tålmodighet.

Vi spiste på ”dyr” restaurant – flere retter til 5133 rup (400 NOK). Veldig hyggelig. Til dessert spiste jeg tricolor is – fantastisk godt. Selve maten min slo ikke pasta karbonaraen på døverestauranten.
Fly i morgen virker litt skummelt da det har vært pilotstreik i India i 4-5dager. Vi kan bli værende i ankomsthallen i Dehli en stund (vi har ikke transitvisa).

13.09.09
Dro fra hotellet rundt sju til Katmandu flyplass med store lettelser. Vi hadde lest at flyet etter oss ble kansellert pga pilotstreik.
Fly er slitsomt synes jeg. Men alt gikk fint.
På hotellet i Heathrow i kveld merker jeg at folk er bra lei av hverandre og sykt overtrøtte. Jeg og Ole kødder en del med Sahar.

14.09.09
Tre på natta våknet jeg og måtte drite. Jeg dreit i 20 min, og tror jeg satte personlig rekord på hvor mye avføring som veltet/som jeg klarte å presse ut av den imodiumpåvirkede magen min.
Fly til Norge gikk fint, vi sa takk for nå og dro hver vår vei. Idun ser vi ikke før i januar da hun skal være et halvt år i Sverige.

Takk for nå!No comments: