Search This Blog

Tuesday, February 23, 2010

Filmer februar

Surveillance (2008)Allerede fra det første minuttet av filmen skjønner jeg at har noe bra i ventet. Fine bilder, bra regissert, passende soundtrack osv. Dette er en svært spennende thriller med en bra tvist i. Litt David Lynch aktig, noe som ikke kommer som en overraskelse da det er datteren som er regissør på denne.

Karakter: 8,5/10

A Serious Man (2009)Filmer av Coen brødrene er i en klasse for seg selv. Nydelig filmet, bra regissert, morsomme scener, bra soundtrack. A Serious Man er ikke noe unntak. Filmen har mange gåter, og den får meg til å ville se filmen minst 10 ganger til.

Karakter: 9,5/10
Fantastic Mr. Fox (2009)
Jeg hadde svært høye forventninger til denne Wes Anderson filmen. Og de ble ikke oppfylt. Vel, jeg synes filmen var stilfull, annerledes, med morsomme scener her og der. Mye av det som trekker karakteren ned, er at den prøver altfor hardt å være kul. Det syntes nå jeg da. Jeg tror mange vil være uenig med meg. Jeg tror også mange vil være uenig med meg når jeg sier at jeg begynner å bli bra lei av George Clooney som har stemmen til Mr. Fox. Greia er at George Clooney skal alltid være den kule karakteren. Sånn bråkjekk, tøff, kul fyr. Jeg kan ramse opp filmer hvor han er sånn:

- From Dusk Till Dawn
- Out of Sight
- Three Kings
- Oceans triologien
- Up In the Air

Mange gode filmer her, men nå som jeg har blitt så lei av ”høy på pæra”- George, tror jeg ikke jeg vil like filmene med ham så godt lenger. Jeg begynner å bli lei av den sleske stemmen.

Karakter: 6/10


Kammerflimmern (2004)I det siste halvåret har jeg sett en rekke svært gode tyske filmer. Dette er en av dem. Gripende, fin drama om en ambulansesykepleier. Fine bilder, bra casting, godt soundtrack. Jeg leste i en anmeldelse at tyske filmer er kjent for å ha bra soundtrack, noe jeg må si meg helt enig i. Denne filmen burde vært mer kjent enn det jeg har inntrykk av at den har. Kun 1007 mennesker har ratet filmen på imdb.

Karakter: 9/10

No comments: